Enflasyonla birlikte yılbaşı sofrası kurmanın maliyeti de artıyor. Az çeşitli bir yılbaşı menüsünün meskendeki maliyeti 2.500 TL olurken, yeni yılı dışarıda karşılamanın maliyeti ise bir taban fiyata ulaşıyor.
Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine nazaran, Alkolsüz, içinde yılbaşı geleneği olan hindi, birkaç meze, meyve ve çerezden oluşan bir sofra 2.000 TL’lik bir maliyete ulaşırken içkinin de yer aldığı yılbaşı sofraları en az 2.500 TL’lik maliyetle kurulabiliyor.
Birkaç zincir marketin online satış kanallarından derlenen datalara nazaran, bu yıl bütün bir hindinin kilogram fiyatı 99 TL olurken, ortalama 5 kilogram bir hindi için ödenecek fiyat 500 TL’ye ulaşıyor.
Antep fıstığının kilogram fiyatı 240 TL olurken, kavrulmuş fındık 135 TL, karışık lüks kokteyl çerez ise 120 TL. Meze olarak yoğurtlu patlıcanın kilogramı 216 TL, haydari 215 TL, yaprak sarma 120 TL, şakşuka ise 150 TL. İçinde gazlı içecekler, Türk kahvesi ve çikolata üzere eserlerin yükte olduğu yılbaşı sepeti de 215 TL’den başlayıp 350 TL’ye kadar çıkan fiyatlarla satışta.