“Bugün Ne Pişirsem?” ya da “İftara Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Nefis Yemeklerden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tanımı fikirleri! Kolay ve pratik tanımlarla akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tanımlarımızı deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için olağanüstü tekliflerimiz var: Patates çorbası, kekikli tavuk, peynirli makarna ve hurma topları tanımlarımız var!

Patates Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 4 su bardağı tavuk suyu yahut su

  • 1 su bardağı süt

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Bir tencereye tereyağı ekleyin ve eritin.

2. Soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.

3. Patatesleri de tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.

4. Tavuk suyunu yahut suyu tencereye ekleyin.

5. Patatesler yumuşayana kadar kaynatın.

6. Kaynayan patatesleri blenderdan geçirin.

7. Blenderdan geçirdiğiniz patatesleri tekrar tencereye ekleyin.

8. Sütü de tencereye ekleyin ve karıştırın.

9. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.

10. Kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatın.

Kekikli Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk göğsü

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 adet limon suyu

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı kekik

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Kekikli Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün.

2. Tavukların her iki tarafını da tuz ve karabiber ile ovun.

3. Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı ekleyin ve eritin.

4. Tavukları tavaya ekleyin ve her iki tarafını da kızartın.

5. Sarımsakları tavaya ekleyin ve birkaç dakika kadar kavurun.

6. Tavanın kapağını kapatın ve tavukları orta ateşte pişirin.

7. Yaklaşık 15 dakika sonra tavukların suyu çekilir ve pişirme süreci tamamlanır.

8. Tavukları servis tabağına alın.

9. Üzerine limon suyu gezdirin.

10. Kekikleri tavukların üzerine serpin.

Peynirli Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram makarna

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını bir tencereye alın ve eritin.

2. Unu tencereye ekleyin ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar karıştırın.

3. Sütü azar azar tencereye ekleyin ve karıştırarak topaklanmasını engelleyin.

4. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

5. Peyniri tencereye ekleyin ve karıştırarak eritin.

6. Haşlanan makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.

7. Makarnayı, peynirli sos ile kaplayın ve tüm makarnanın sos ile kaplandığından emin olun.

Hurma Topları Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı çekilmiş badem

  • 2 su bardağı çekilmiş hindistan cevizi

  • 1 su bardağı hurma

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Hurma Topları Nasıl Yapılır?

1. Badem ve hindistan cevizi karışımına hurma püresini ekleyin ve karıştırın.

2. Balı, tuzu, tarçını ve vanilya özünü ekleyin ve karıştırın.

3. Karışımı yoğurun ve cevizden biraz daha büyük toplar yapın.

4. Hazırladığınız hurma toplarını hindistan cevizi ile kaplayın.

5. Hurma topları hazır!

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir