Ayakkabınızın içine biraz tuz koyun etkisini anında görün! Lostraların bu basit yöntemini kimse bilmiyor

Gün içinde ayakkabı ayakta fazla duracaksa ve terleme kaçınılmazsa, ayakkabı içine bir ölçü pudra serpilebilir. Talk pudra ya da bebek pudrası nem hapsetmede tesirlidir.

Ayakkabı kokusu karbonat ve tuz karışımı ile de azaltılabilir. Karışımı (tuzluk vasıtasıyla) çok olmamak kaydıyla içine güzelce serpebilirsiniz. Tuz bakterileri kırar.

Öncelikle bu kokuya sebep olan kökeni bulmanız gerekir. Yani ayakkabı kokusunun nedeni ayaklarınız mı yoksa ayakkabınız mı ona karar vermeli ve tahlil yolları konusunda karşılığa nazaran ilerlemelisiniz. Şayet ayağınızda koku yapan rahatsızlıklar varsa ayakkabınızı ne kadar sterilize edip tedbirlerini alsanız da öncelikle ayak sorunlarınızı çözmeniz gerekir. Ayaklarınızı her gün yıkamanız, tırnak bakımınıza itina göstermeniz öncelikli gereklilikler ortasındadır.

Ayakkabınızdan makus kokular burnunuza gelmeye başlarsa telaş etmeyin, ayakkabı kokusu tahlil yolları kolay olan bir meseledir ve birçok insanın başına gelmektedir. Nedeni ayağın terlemesi ve koku yapan mikroorganizmaların üremesiyle ilgilidir. Bunu hızlandıran ve yoğunluğu artıran şeyler ise ayakkabı ve ayakkabının tabanı olabilmektedir.

Sorun ile başa çıkmak için ayakkabı kokusu giderici doğal tahlilleri sizler için derledik. Gelin, ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun yanıtlarına birlikte göz atalım.

Ayakkabınızdan gelen makûs kokulardan siz de rahatsız oluyorsanız tahlil çok kolay. Günün birçoklarında ayakkabı giyeriz ve bu terleme, nem ve makûs kokuya neden olur. Siz farkında olmasanız bile bir vakit sonra ayakkabınızdan makus kokular yayılmaya başladı. Bunun çin tek yapmanız gereken ayakkabınızın içine biraz tuz dökmek. Tesirini anında gösteriyor! Bu kolay sistem ile makûs kokulardan kurtulun. İşte ayakkabılarda oluşan makus kokuların önüne geçen kolay formül…

Günün birçoklarında ayakkabı ile dolaşıp vakit geçiririz. Hele sıcak günlerde ayakkabıların içinde terleme olur ve içi leş üzere kokar. Bu durumdan kurtulmak için birçok kişi ayakkabılarını yıkayıp havalandırıyor. Lakin bu yıkama süreci ayakkabılara epeyce ziyan verir. Sizde ayakkabılarınıza ziyan vermeden bu makûs kokulardan kurtulmak istiyorsanız bu tekniği deneyin. Ayakkabınızın için biraz tuz dökün ve mucizeye şahit olun! Tesirini anında gösteriyor. Kimse bilmiyor çabucak deneyin. İşte ayakkabı kokularını anında gideren o kolay formül…

KÖTÜ KOKULARDAN ANINDA KURTULUN

Ayakkabılardaki berbat koku, nemin ve bakterilerin bir ortaya gelmesi sonucu oluşur. Mısır nişastası ve tuz metodu, ayakkabılardaki bu berbat kokuyu önlemek için tesirli bir doğal tahlildir. Bu prosedürü uygulamanın yararları şunlardır:

Nem emicidir: Mısır nişastası ve tuz, ayakkabıların içindeki nemi emer. Bu sayede ayakkabılarınız daha kuru kalır ve makûs kokunun oluşması önlenir.

Bakterileri öldürür: Tuz ve mısır nişastası, ayakkabılardaki bakterileri öldürerek makus koku oluşumunu pürüzler.

Doğal ve ucuz bir usuldür: Mısır nişastası ve tuz, doğal ve ucuz gereçlerdir. Bu nedenle, ayakkabılardaki makûs kokuyu önlemek için kullanabileceğiniz en ekonomik metotlardan biridir.

KİMSE BİLMİYOR! BİRAZ TUZ ATIN VE MUCİZEYE ŞAHİT OLUN

Mısır nişastası ve tuz metodu uygulamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Ayakkabılarınızın içini düzgünce temizleyin. Gerekiyorsa, ayakkabılarınızı bir bez yahut sabunlu su ile temizleyebilirsiniz.

Mısır nişastasını ayakkabının içine dökün. Ayakkabının içindeki tüm alanları kaplaması için, ayakkabıyı sallayarak nişastayı eşit formda dağıtın.

Ayakkabının içine bir çorba kaşığı tuz dökün. Tuzu, mısır nişastası ile birlikte dağıtmak için tekrar ayakkabıyı sallayın.

Ayakkabıların içindeki tuz ve nişasta karışımını bir gece boyunca bekletin.

Ertesi gün ayakkabıları aksi çevirin ve içindeki nişasta ve tuzu çıkarın. Ayakkabıları hava alabilen bir yerde birkaç saat bekletin.

Bu tekniği tertipli olarak uygularsanız, ayakkabılarınızın içindeki nem ve bakterileri azaltarak makus kokunun önüne geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir