Kış çorbasını iftar menünüze de ekleyebilirsiniz. Hastalıklardan koruyan ve tok tutan kış çorbası nasıl yapılır? Hangi gereçler kış çorbası için olmazsa olmazdır?
Kış çorbası içerisinde doğal antibiyotik olan sarımsak var. Pekala kış çorbası nasıl yapılır?
ANTİBİYOTİK TESİRLİ KIŞ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Zeytinyağı
Terbiyesi için
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine patates ve havucu ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Tuzunu ve zerdeçalı ek edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
Bunun için un,yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
Terbiyeyi çorbanın içine döküp süratlice karıştırıyoruz.
Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz.